Dags för del två i serien "Hur en grillad kyckling blir två snabba, hälsosamma och goda middagar". Igår fick den grillade kyckling en mexikansk kostym. Idag blir den mer asiatisk. Risnudlar är kalasbra glutenfri mat och jättegoda kalla i sallad. Förbered nudlarna och förvara dem i en lufttät burk i kylen, så går middagen ursnabbt att svänga ihop. Lagar du mat till hela familjen så bara dubbla receptet och använd en hel kyckling. Ett tips som brukar funka bra på barn är att inte blanda ihop ingredienserna till salladen, utan hellre fördela maten i högar på ett stort fat. På det viset kan alla ta så mycket de vill av varje sak. Ska du ta med dig salladen som matlåda är det också fräschare att stoppa ner var sak för sig i lådan, med det tyngsta i botten.
2 portioner
En halv grillad kyckling
200 g risnudlar
1 stor morot
1 huvud pak choi (asiatisk kål) ca 100 g
150 g färska sugar snaps (salladsärtor)
1 dl salta jordnötter
2 msk fisksås
1 msk socker
2 limefrukter
1 kruka koriander
Rensa köttet från kycklingen och skär den i bitar. Tillaga nudlarna enligt förpackningen och skölj dem omedelbart i kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Blanda dressingen av fisksås, socker och saften från en lime. Rör tills sockret löst sig. Skala och strimla moroten fint. Skär kålen i strimlor och ärtorna i mindre bitar. Hacka jordnötterna grovt. Hacka korianderbladen. Blanda dem och dressingen med de avrunna nudlarna. Fördela nudlarna på två tallrikar och toppa med grönsakerna och kycklingen. Strö över jordnötterna. Servera med den resterande limen, skuren i klyftor och eventuellt lite sweet chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar