1 brownie
1 msk (15 g) smör eller mjölkfritt margarin
25 g choklad
0,5 dl rismjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
en nypa vaniljpulver
en nypa salt
1 ägg
Lägg smörklicken i en mugg. Kör muggen i micron tills smöret smälter. Bryt ner chokladen i smöret och rör tills den smält. Om du är ambitiös blandar du de torra ingredienserna för sig. Men då får du mer disk så skit i det, bara ner med allt utom ägget i chokladsmöret. Rör våldsamt till en grynig massa. Knäck ner ägget och rör igen tills allt är blandat. Ställ in muggen i micron igen och kör på full effekt i ungefär en minut. Titta på muggen hela tiden. Rätt vad det är kommer smeten resa sig ur muggen. Det sker hastigt så titta inte bort en sekund. Precis innan skiten rinner över och skapar kaos i micron stänger du av och tar ut muggen. Kakan sjunker ner lite grann när den svalnar. Om du har glass hemma kan du med fördel klicka på en sked. Ät brownien ljummen med en sked direkt ur muggen. Den kommer förmodligen fortfarande vara rinnig bitvis, men det är lite av grejen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar