Först ut är min tacosallad. Den är perfekt också om man vill göra fredagsmyset lite hälsosammare, eftersom tyngdpunkten ligger på grönsakerna.
En näve nachos krossas och strös över salladen, som krutonger. På det viset får du smaken och krispet av chipsen. Men det hela blir betydligt nyttigare än att äta tacos på klassiskt vis, då andelen chips, tacoskal eller tortilla på tallriken brukar bli större än andelen grönsaker (i varje fall när jag äter).
Se receptet som en utgångspunkt, byt ut och lägg till olika grönsaker du tycker om.
2 portioner
En halv grillad kyckling
1/2 huvud romansallad
1 burk kidneybönor (ca 400 g)
1 burk majs (ca 150 g)
1 rödlök
1 avokado
2 nävar nachos
Salsa och laktosfri gräddfil till servering
Dela kycklingen på mitten, rakt mellan brösten bara, med en kniv. Lägg undan halva till nästa dag. Ta loss bröstet och rensa köttet från klubban och vingen. Strimla salladen och skiva löken. Fördela salladen på två stora, djupa tallrikar. Lägg bönor, majs, lök och kyckling ovanpå. Dela avokadon och gröp försiktigt köttet ur skalet. Lägg en avokado på varje tallrik. Krossa chipsen lätt i handen och strö dem över salladen. Servera med salsa och gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar