fredag 8 februari 2013

Fetafyllda färsbiffar

Laktosfri fetaost - hur hade vi annars överlevt? Jag vill inte ens tänka på det. Idag blev det färsbiffar fyllda med fetaost.


Jag vill säga att detta är 4 portioner. I ett seriöst recept hade det stått det. Men det blir typ 3 portioner om man är två vuxna med god aptit. Alltså 2 portioner och en matlåda. Det här blev lite rörigt hör jag.

Biffar:
400 g blandfärs
1 ägg
1 msk fransk senap
salt
1/2 burk laktosfri fetaost (Apetina lactose free)

Till servering:
glutenfri spaghetti
soltorkad tomatcremé (Zeta)
1 zucchini
10-12  champinjoner
pinjenötter
färsk basilika

Blanda allt utom osten i en skål och gegga ihop färsen med händerna. Forma platta biffar av hälften av färsen och lägg på en skärbräda som du fuktat med kallt vatten (då fastnar inte färsen). Lägg 4-5 kuber fetaost på varje biff. Forma lock av resten av färsen och placera dem ovanpå biffarna med ost. Tryck ihop kanterna ordentligt så inte osten rymmer.
Stek biffarna i smör eller olja på medelhög värme. Eller bryn dem hastigt så de får fin färg och låt dem sedan genomstekas i ugnen på 200 grader en kvart eller så.

Koka spaghetti och rör ner resten av soltorkad tomatcremén du hade till pizzasnurrorna igår. Fräs till en zucchini och lite champinjoner i lite smör (det var anledning till att biffarna skulle steka klart i ugnen - du behövde stekpannan till grönsakerna). Lägg upp det hela i djupa tallrikar (vi vet allihop att ni också äter middag i sängen) och toppa med pinjenötter och färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar