onsdag 13 februari 2013

Glutenfri raggmunk

Kanske inte det mest innovativa och överraskande receptet i historien, men väl värt att nämnas. Jag utgår från Per Morbergs recept (ja, jag vet att jag har kallat honom psykopat här på bloggen, men det innebär ju inte att han inte gör galet god mat). Ikväll blev det en dubbel sats på närmare 2 kg potatis, eller som vi kallar det: middag för två plus en matlåda. Det blir ju lätt så med raggmunk, att man äter tills man hamnar i koma...

Any ways, 4 portioner:

800 g potatis
2 dl glutenfri mix
4 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
laktosfritt smör eller mjölkfritt margarin till stekning

Skala potatisen och riv den grovt. Vill du ha en finare, mer pannkaksliknande struktur kan du istället skära potatisen i småbitar och sen mixa den slät tillsammans med lite av mjölken.
Vispa mixen med lite av mjölken till en klumpfri smet och tillsätt sen resten av mjölken, ägget och salt. Blanda i potatisen.
Värm smör eller margarin i en stekpanna och klicka ut ca 1/2 dl smet i pannan till en raggmunk. Bre ut smeten lite med stekspaden så inte raggmunken blir för tjock. Stek på medelvärme, några minuter per sida tills raggmunken fått fin färg.
Servera med lingonsylt och eventuellt bacon eller stekt fläsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar