tisdag 5 februari 2013

Bacon- och äggmuffins

Det här måste ju vara den optimala brunchrätten. En muffin. Som består av ägg och bacon. Muffins och bacon är ju två av de bästa sakerna known to man. Och äggröran råkar vara typ världens godaste och näringsrikaste.

Till 12 stycken behöver du:

2 paket bacon
1 paket laktosfri Keso á 250 g
4 ägg
salt
6 st körsbärstomater (frivilligt, men dekorativt)
En muffinsplåt

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg en baconskiva utmed kanten på varje hål i formen och fördela baconet som är kvar i bottnarna. Vispa ihop äggen och Keson, salta efter smak, men tänk på att baconet är ganska salt. Häll smeten i baconhålen. Halvera tomaterna och lägg en halva på varje muffin. 


Grädda muffinsarna ungefär 10-15 min tills baconet har fräst till och fått lite färg och smeten stannat. Sänk eventuellt värmen efter en stund om de ser ut att brännas men fortfarande är lösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar