måndag 18 mars 2013

Glutenfria havrecookies med kokos

Mjuksega och knapriga, med havre och kokos. Kakorna har en lätt citronsmak, som bara precis anas, men balanserar det söta. Jag använder Maizena majsstärkelse i det här receptet istället för mjöl. Det enda jag kan tänka mig skulle kunna ta de här fantastiska kakorna till nästa nivå är vit choklad. Och jag har hört att det finns mjölkfri vit choklad på Astrid och Aporna i Malmö, så det är mitt mission i veckan att skaffa lite sån till nästa gång jag ska baka de här kakorna. Vilket kommer bli snart. Mycket snart. 




20 kakor

2 dl Maizena
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g mjölkfritt margarin
0,5 dl socker
1,5 dl brunt farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl kokos
2 dl ren havre
rivet skal av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda Maizenan med bakpulver och salt. Rör ihop margarinet med sockret, farinsockret och vaniljsockret. Blanda ner ägget i smöret och sockret och häll sedan i Maizenablandningen, kokosen, havren och citronskalet. Dela degen i 20 delar och rulla dem till kulor. Platta till kulorna lite grann och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut lite grann, men de får plats på en plåt allesammans. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Försök ha lite självbehärskning och låt kakorna svalna en aning på plåten innan du äter dem. Annars bränner du dig på tungan och det gör så sjukt ont.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar