tisdag 12 mars 2013

Majs- och pumpabröd i stekpannan

Supersmaskiga små bröd som du snabbt rör ihop och gräddar i stekpannan. Polentan ger mycket majssmak. Var inte snål med oljan när du steker, degen innehåller inget annat fett än det som bröden suger åt sig i pannan.
Det går bra att skära upp bröden i halvor och äta med pålägg, men de kan också ätas som de är till soppor och grytor, eller användas som ett annorlunda alternativ till hamburgerbröd.



6 st bröd i storlek med en fralla eller ett hamburgerbröd

4 dl glutenfri mix (jag använde som vanligt Sempers fina)
2 dl Polenta (ett grovmalet majsmjöl som kan användas till gröt och mycket annat)
3 tsk bakpulver
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
3 dl vatten
olja till stekning

Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt vattnet. Blanda ordentligt. Låt degen vila en kvart eller så i rumstemperatur. Värm ungefär en matsked olja i en stekpanna. Klicka eller tryck ut platta brödkakor i pannan, ca 1 cm tjocka. Stek på medelvärme 5 min per sida tills bröden har fin färg och är genomgräddade.

Ett tips för att få ihop livspusslet är att börja med att blanda till degen. Medan den vilar hackar du grönsaker och rör ihop en soppa eller gryta som kan stå och puttra medan du gräddar bröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar