Okej, våffeldagen är inte officiellt förrän den 28:e mars i år. Men vi tjuvstartade lite igår kväll. Man lever bara en gång sägs det.
Glutenfria våfflor blir superbra. Man använder Maizena majsstärkelse istället för vetemjöl. Här kommer receptet:
ca. 8 våfflor
50 g laktosfritt smör
3 dl Maizena majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl laktosfri mjölkdryck
2 ägg
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och vispa i mjölken till en slät smet. Vispa ner smöret och äggen. Grädda i våffeljärn. Vispa smeten mellan varje våffla, så inte Maizenan sjunker till botten.
Servera med sylt och grädde. Ät till sista smulan. Slicka grädden och sylten från tallriken. Ta en tupplur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar