Alla ska kunna njuta av en riktig pannkaksfrukost, oavsett vad du är allergisk mot. De här amerikanska pannkakorna är glutenfria, mjölkfria och äggfria och passar således också veganer. Servera på klassiskt vis med lönnsirap och en klick smör (eller mjölkfritt margarin), eller med färska bär. Receptet kom till när vi var sugna på pannkakor till frukost men inte hade ägg hemma.
Till ca 12 små amerikanska pannkakor:
1,5 dl rismjöl
1,5 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk socker
4 dl vegetabilisk mjölk (t.ex. mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos...)
en nypa salt
25 gram vegetabiliskt margarin, eller smör om du äter det, plus mer att steka i
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll på mjölken och vispa till en slät smet. Låt den svälla 10 minuter. Smält margarinet i en stekpanna, häll ner det i smeten och blanda väl. Stek pannkakor av ungefär en halv deciliter smet. I en normalstor stekpanna får du plats med tre åt gången. Vänd pannkakorna när de fått färg på undersidan, det bildats bubblor i smeten och de stelnat till lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar