Det är lätt att spräcka sparrisen när man stick igenom grillspetten, men baconet gör att de håller ihop ändå. Ju tunnare grillspett, desto lättare är det. Grilla tills baconet har fin färg på båda sidor.
söndag 10 augusti 2014
Baconlindad sparris på grillen
Grillad sparris är fantastiskt. Men dom avlånga, smala rackarna har en tendens att trilla ner i springorna i gallret, i varje fall för mig. Och det är ett fasligt bestyr att vända på alla sparrisarna så att de blir grillade runt om. Båda dessa bekymmer går dock att lösa, med hjälp av grillspett. Genom att sticka två grillspett genom sparrisen får man ett litet staket, eller en flotte om du så vill, av sparris. Enkel att vända och ingen risk att den faller mellan springorna i grillgallret. Och vill man linda in sparrisen i bacon (det vill man) så håller grillspetten fast baconet med.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar