Lax är ett idiotsäkert middagsalternativ. I princip omöjligt att misslyckas med. Och definitivt mer imponerande att bjuda på än pizza från det lokala haket. Den här rätten är snabb och löjligt enkel att laga, supergod och till och med LCHF om du utesluter sockret på laxen.
För 2 personer, varav den ena äter rejäla karlakarl-portioner och den andra till synes små portioner men har en imponerande uthållighet och kan ta om typ sju gånger.
3 laxfiléer
2 msk dijonsenap
1 msk ljust muscovadosocker (fast det går lika bra med farin - man tager vad man haver)
typ 2 msk hackad dill (går finfint med fryst)
2 burkar cannellonibönor
1 msk olivolja + lite till stekpannan
1 msk balsam- eller vitvinsvinäger
rivet skal från 1 citron
ännu mer dill, kanske 2 msk här med
salt
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsform med lite olja eller smör, salta på båda sidor. Blanda senap, socker och dill och bred detta på laxen.
Blanda olivolja, vinäger, citronskal, dill och en rejäl nypa salt. Värm lite olja i en teflonpanna. Skölj bönorna och låt dem rinna av, värm dem sedan lite i pannan, utan att de tar för mycket färg. ta pannan från värmen, häll i dressingen och mosa ihop bönorna med en potatismosmosare (du vet vad jag menar!).
Servera med till exempel ruccola och körsbärstomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar