Ingredienser till 12 stora kakor (kan hända jag åt upp en deciliter kakdeg, så okej: 14)
1 dl ljust muscovadosocker (eller brun farin)
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl ren havre (glutenfria havregryn)
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl jordnötssmör (helst crunchy)
50 g smält smör eller mjölkfritt margarin
1 ägg
200 g valfri choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Rör ihop jordnötssmöret med det smälta smöret (det går lättast om jordnötssmöret värms lite, kanske 10 sekunder i micron). Rör ner jordnötssmöret och smöret i socker- och grynblandningen. Knäck ner ägget i bunken och rör ihop allt till en ganska fast deg. Hacka chokladen och blanda ner den. Rulla 12-14 bollar av degen, platta till dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 10-12 minuter, mitt i ugnen. Låt dem svalna på plåten, de är mjuka när de tas ur ugnen men stelnar till när de kallnar.
I was wondering how I could translate "brun farin". Is it exactly the same as muscovadosocker? I think it's something we don't have in France. It really gives a special taste.I foudn it weird at the beginning but I like it now.
SvaraRadera(And I like when you often bake/post :)
I think muscovado is a kind of farinsocker. So it´s not exactly the same, but they are booth moist, brown sugars. There is also a dark muscovado that has a hit of liqorice. I really like them all.
RaderaAnd thank you for the encouragement sweetie! I will try to keep posting more often. It´s just a matter of snapping pics and getting recepies down on paper - the cooking and baking itself is eternally ongoing :)